Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Fizikalna svojstva kukuruznih ekstrudata s dodatkom pogače buče proizvedenih superkritičnom CO2 ekstruzijom (CROSBI ID 411327)

Ocjenski rad | diplomski rad

Faletar, Ana Fizikalna svojstva kukuruznih ekstrudata s dodatkom pogače buče proizvedenih superkritičnom CO2 ekstruzijom / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Faletar, Ana

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Fizikalna svojstva kukuruznih ekstrudata s dodatkom pogače buče proizvedenih superkritičnom CO2 ekstruzijom

Cilj ovog rada je bio utvrditi utjecaj procesa superkritične CO2 ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice i odmašćene pogače buče. Omjeri smjesa kukuruzne krupice i odmašćene pogače buče korištenih u ovom istraživanju bili su 97:3, 94:6, 91:9. Smjese vlažnosti 25 % ekstrudirane su u jednopužnom laboratorijskom ekstruderu uz dodatak CO2 u superkritičnom stanju. Tijekom istraživanja određena su fizikalna i reološka svojstva neekstrudiranih i ekstrudiranih uzoraka. Istraživanjem je utvrđeno da se ekspanzijski omjer smanjio, a nasipna masa povećala, proporcionalno s količinom dodane odmašćene pogače buče. Ekstruzijom se značajno povećao indeks apsorpcije i indeks topljivosti u vodi. Dodatak odmašćene pogače buče u kukuruznu krupicu imao je značajan utjecaj na promjenu boje. Viskoznost vrha te topla i hladna viskoznost smanjene su dodatkom odmašćene pogače buče i postupkom ekstruzije.

fizikalna svojstva ; kukuruzna krupica ; pogača buče ; superkritična CO2 ekstruzija

nije evidentirano

engleski

Physical properties of corn extrudates with the addition of pumpkin cake produced by supercritical CO2 extrusion

nije evidentirano

physical properties ; corn grits ; pumpkin cake ; supercritical CO2 extrusion

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

07.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice