Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hrvatski udio u povijesti i baštini Boke kotorske (CROSBI ID 780727)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Mihaljević, Josip ; Katušić, Maja Hrvatski udio u povijesti i baštini Boke kotorske // Povijesne kontroverze, Treći program Hrvatskog radija. 2017.

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Josip ; Katušić, Maja

hrvatski

Hrvatski udio u povijesti i baštini Boke kotorske

Bokeljski Hrvati najjužnija su hrvatska etnička skupina, nastanjena na području Boke kotorske, prostoru na kojem se isprepliću kontinent i Mediteran, Istok i Zapad. Susret tih različitosti oslikava se i u kulturnom i povijesnom razvoju Boke i njenoj bogatoj baštini. U hrvatskoj znanstvenoj i široj javnosti “zaboravljena Boka, ” biser je povijesnih i kulturoloških spomenika. Kojem političkom, društvenom i kulturnom krugu pripada Boka kotorska ; koliki je udio hrvatskog elementa u toj bogatoj i šarolikoj baštini i kakav su trag u povijesti Boke ostavili bokeljski Hrvati, pitanja su na koja ćemo odgovore tražiti u razgovoru s dr. sc. Majom Katušić.

Boka kotorska, povijest, kultura

EMITIRANO: 15.06.2017. u 14:30 h na Trećem programu Hrvatskog radija.

engleski

Croatian share in the history and heritage of Boka Kotorska

nije evidentirano

Boka Kotorska, history, culture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Povijesne kontroverze, Treći program Hrvatskog radija

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest

Poveznice