Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 883487

Darovitost u djece i učenika: Predavanje za učitelje


Rački, Željko
Darovitost u djece i učenika: Predavanje za učitelje // Tematski trodnevni skup (edukacija) za učitelje grada Osijeka, 19-21. lipnja 2017., Osijek.
Osijek, Hrvatska, 2017. (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


Naslov
Darovitost u djece i učenika: Predavanje za učitelje

Autori
Rački, Željko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Izvornik
Tematski trodnevni skup (edukacija) za učitelje grada Osijeka, 19-21. lipnja 2017., Osijek. / - , 2017

Skup
Tematski trodnevni skup (edukacija) za učitelje grada Osijeka, 19-21. lipnja 2017., održan na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek/ autorsko predavanje u trajanju od 24 sata./ Predsjednica Društva psihologa Osijek (DPO): Mirjana Mozer, prof./ Voditelj Sekcije za školsku psihologiju DPO: dr. sc. Željko Rački, voditelj edukacije.

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 19-21.06.2017

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Darovitost, odgoj i obrazovanje darovitih učenika
(Giftedness, gifted education)

Sažetak
Grad Osijek, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, ugovorio je skup za učitelje osječkih škola u obliku trodnevne tematske edukacije učitelja na temu Darovitost u djece i učenika. Radi se o jednoj u nizu projektnih aktivnosti zacrtanih projektom Grada Osijeka pod naslovom Centar izvrsnosti Osijek. Centar izvrsnosti Osijek projektiran je kao izvanškolski obogaćujući program za darovite osnovnoškolske učenike 5.–8. razreda koji polaze osnovne škole kojima je Grad Osijek osnivač. Trodnevna je edukacija učitelja koji će služiti kao mentori darovitim učenicima u okviru projekta, u trajanju od 24 sata, od 19. do 21. lipnja 2017. godine, provedena u prostoru nastavne zgrade Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Cara Hadrijana 10, 31000 Osijek. Voditelj je edukacije i izlagač bio dr. sc. Željko Rački, ECHA Specialist in Gifted Education, Voditelj Sekcije za školsku psihologiju Društva psihologa Osijek (DPO). Teme provedene edukacije uključivale su pregled suvremenih koncepcija darovitosti i pridruženih koncepata i načina kako se one odnose na odgojno-obrazovni proces usmjeren obrazovanju darovitih učenika u osnovnoj školi. Korištene su metode i oblici rada uključivale sljedeće: predavanje, radionica, rasprava, primjer prakse, individualni, grupni, frontalni i rad u paru.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PsihologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek

Autor s matičnim brojem:
Željko Rački, (305984)

Citiraj ovu publikaciju

Rački, Željko
Darovitost u djece i učenika: Predavanje za učitelje // Tematski trodnevni skup (edukacija) za učitelje grada Osijeka, 19-21. lipnja 2017., Osijek.
Osijek, Hrvatska, 2017. (predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Rački, Ž. (2017) Darovitost u djece i učenika: Predavanje za učitelje. U: Tematski trodnevni skup (edukacija) za učitelje grada Osijeka, 19-21. lipnja 2017., Osijek..
@article{article, author = {Ra\v{c}ki, \v{Z}.}, year = {2017}, keywords = {giftedness, gifted education}, title = {/}, keyword = {giftedness, gifted education}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }