Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hidroponski uzgoj jagode (CROSBI ID 746909)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Brkljača, Mia ; Rumora, Jasna Hidroponski uzgoj jagode / Gulan, Jelena (ur.). Zadar: Srednja poljoprivredna škola, 2016. 35..

Podaci o odgovornosti

Brkljača, Mia ; Rumora, Jasna

Gulan, Jelena

hrvatski

Hidroponski uzgoj jagode

Tehnologija uzgoja jagode u hidroponskom sustavu može se organizirati na otvorenom prostoru i u zaštićenim prostorima :stekleniku, plasteniku ili u tunelima.Jagoda razmnožena vegetativnim putem nalazi se u stadiju zrelosti. Obzirom na različite promjene koje se uočavaju od razvoja do uginuća biljke razlikujemo tri perioda u životnom ciklusu :-period intenzivnog rasta vegetativnih organa -period stupanja u rodnost i pune zrelosti -period opadanja rodnosti i postupnog odumiranja Osnovne karakteristike prvog perioda su nerodnost, velika sposobnost vegetativnog razmnažanja, prilagođavanje ekološkim uvjetima.U ovom periodu treba obavljati agrotehničke mjere kojima će se omogućiti što bolji i bujniji razvoj biljke. U drugom periodu nadzemna rozeta i korijen dostižu optimalnu veličinu. U ovom periodu započinje formiranje cvjetne drške i cvjetova, te nastupa puna rodnost. U ovom periodu biljka gradi i svoje vegetativne i generativne organe. Reproduktivni period traje 2- 4 godine, ali najveći porast i rodnost se postižu u drugoj i trećoj godini poslije sadnje.U trećem periodu smanjene rodnosti i postupnog odumiranja prevladavaju procesi razlaganja i senescencije.

jagoda, hidroponski, uzgoj

nije evidentirano

engleski

Strawberry in hydroponics growth

nije evidentirano

strawberry, hydroponic , growth

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zadar: Srednja poljoprivredna škola

35

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)