Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizika - pokretačka „sila“ četvrte industrijske revolucije?! (CROSBI ID 780721)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Jovanovski, Verica Fizika - pokretačka „sila“ četvrte industrijske revolucije?! // Zbornik radova: XIII. HRVATSKI SIMPOZIJ O NASTAVI FIZIKE SUVREMENI KURIKUL I NASTAVA FIZIKE. 2017.

Podaci o odgovornosti

Jovanovski, Verica

hrvatski

Fizika - pokretačka „sila“ četvrte industrijske revolucije?!

Fizika kao znanstvena disciplina pomaže tehnološki napredak u području inženjeringa, informatike, pa čak i biomedicinskih istraživanja. Četvrta industrijska revolucija pokrenuta tehnologijom omogućava proizvode koji osiguravaju rast prihoda i poboljšavaju kvalitetu života stanovništva širom svijeta. Industrije koje se temelje na fizici generiraju oko 14% prihoda u EU-27 a zaposlenost u tim sektorima je u stalnom porastu. Osobe koje su obrazovanje stekle u području fizike imaju vještine koje su tražene u različitim gospodarskim sektorima. One imaju ključnu ulogu u ekonomskom aspektu pronalaženja novih i boljih načina za proizvodnju i razvoj proizvoda i usluga koji povećavaju učinkovitost i zadovoljstvo potrošača: obrazovne i medicinske usluge, bankarske usluge, internetska trgovina, rezervacije letova, zabava i sl.. Interdisciplinarnost u poučavanju i učenju fizike učenike potiče na pronalaženja rješenja u kontekstu složenih i realnih problema. Kad su ove karakteristike podržane odgovarajućim nastavnim i izvannastavnim programima mogu pomoći u odabiru karijere i budućim izazovima kroz različita područja i zanimanja. U radu će biti opisane vještine koje se razvijaju učenjem fizike a potrebne su za obavljanje ne samo u karijeri fizičara već i brojnim drugim poslovima koji nisu vezani za fiziku. Radoznali, kreativni i dobro obrazovani ljudi na polju fizike oblikovat će gospodarski, socijalni i ekološki svijet 21.stoljeća.

Fizika, četvrta industrijska revolucija, interdisciplinarnost, obrazovanje, karijera

nije evidentirano

engleski

Physics - driving "force" of the fourth industrial revolution ?!

nije evidentirano

Physics, the fourth industrial revolution, interdisciplinarity, education, career

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova: XIII. HRVATSKI SIMPOZIJ O NASTAVI FIZIKE SUVREMENI KURIKUL I NASTAVA FIZIKE

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Fizika, Ekonomija, Pedagogija

Poveznice