Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 882650

Izračun volumena ugljene šljake i pepela koji se nalaze u Gradu Kaštela na lokaciji bivše tvornice Jugovinil i u njezinoj okolici – završno izvješće projekta, svezak III.


Prlić, Ivica
Izračun volumena ugljene šljake i pepela koji se nalaze u Gradu Kaštela na lokaciji bivše tvornice Jugovinil i u njezinoj okolici – završno izvješće projekta, svezak III., 2011. (studija).


Naslov
Izračun volumena ugljene šljake i pepela koji se nalaze u Gradu Kaštela na lokaciji bivše tvornice Jugovinil i u njezinoj okolici – završno izvješće projekta, svezak III.
(Calculation of the slag and ash volume deposited at the location and in the vicinity of the former Jugovinil factory in Kaštela Town)

Autori
Prlić, Ivica

Izvornik
Hrvatski

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, studija

Godina
2011

Ključne riječi
NORM, prirodna radioaktivnost, brzina prostornog ekvivalenta odze, šljaka, pepeo, ugljen
(NORM, natural radioactivity, ambiental equivalent dose rate, slag, ash, coal)

Sažetak
Jedan od glavnih ciljeva navedenih u Programu dodatnih istražnih radova, APO d.o.o., rev.3 rujan 2009. g. koji je tehnička osnova razrade radioloških radova za potrebe Studije je odrediti približno točan sadržaj i količinu ugljene šljake i pepela koji su tijekom godina odlagani na navedenoj lokaciji. Sadržaj tog odlagališta je upitan i to u smislu radiološke aktivnosti, a posebno prostorne raspodjele nositelja aktivnosti: kako se stalno navodi, «radioaktivnog» pepela u šljake. Ne postoji sačuvana dokumentacija iz koje bi se mogao rekonstruirati radiološki sadržaj odlagališta na lokaciji bivše tvornice Jugovinil.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Fizika, Geodezija

Napomena
Studija je dio projektnog zadatka IMI_FZOEU-2010 i ne smije se ni u kojem slučaju samostalno prikazivati niti tumačiti niti djelomično kopirati ili objavljivati bez dozvole vlasnika (FZOEU) i, prema potrebi, uz suglasnost izrađivača (IMI) Studije.POVEZANOST RADA


Ustanove
Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Ivica Prlić, (125490)