Agronomska svojstva sorata krumpira (CROSBI ID 410944)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mesarić, Filip
Pospišil, Ana
hrvatski
Agronomska svojstva sorata krumpira
Cilj istraživanja provedenog na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu "OPG Damir Mesarić" tijekom 2014. godine u Belici bio je utvrditi agronomska svojstva četiri sorte krumpira: Vineta, Labella, Belmonda i Connect. Pokus je postavljen po metodi slučajnog bloknog rasporeda u 4 ponavljanja. Tijekom vegetacije zabilježene su velike količine oborina koje su pogodovale nastanku plamenjače krumpira(Phythophtora infestans) u pokusnom polju. Rezultati istraživanja pokazali su značajne razlike između sorata u sadržaju suhe tvari u gomoljima, udjelu frakcija manjih od 35 mm u ukupnom broju gomolja i udjelu svih frakcija u ukupnom prinosu krumpira. Nisu utvrđene statistički značajne razlika između sorata u prinosu i komponentama prinosa. Sorta Connect pokazala je veliku otpornost na plamenjaču krumpira te na desikaciju.
krumpir, sorta, agronomska svojstva
nije evidentirano
engleski
Agronomic traits of potato varieties
nije evidentirano
potato, variety, agronomic traits
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
27.06.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb