Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Eksperimentalno ispitivanje autogenog skupljanja samozbijajućeg betona s polimernim vlaknima iz recikliranih automobilskih guma (CROSBI ID 780694)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Džaja, Matea ; Held, Marija ; Ružić, Petra Eksperimentalno ispitivanje autogenog skupljanja samozbijajućeg betona s polimernim vlaknima iz recikliranih automobilskih guma // Zagreb. 2016.

Podaci o odgovornosti

Džaja, Matea ; Held, Marija ; Ružić, Petra

hrvatski

Eksperimentalno ispitivanje autogenog skupljanja samozbijajućeg betona s polimernim vlaknima iz recikliranih automobilskih guma

U ovom istraživanju promatran je utjecaj recikliranih polimernih vlakana iz automobilske industrije na svojstva samozbijajućeg betona i mogućnost njihove zamjene s polipropilenskim industrijski proizvedenim vlaknima. S obzirom da vlakna smanjuju nastanak i širenje pukotina uzrokovanih skupljanjem, koje su pogodne za prodor agresivnih tvari u mikrostrukturu betona, bitno ih je pravovremeno spriječiti kako bi se očuvala trajnost konstrukcije. Razvijena je metodologija za pročišćavanje vlakana kako bi se usporedio doprinos pročišćenih recikliranih vlakana u odnosu na nepročišćena reciklirana i polipropilenska industrijska vlakna. Ispitano je 5 mješavina ; referentna mješavina bez vlakana, mješavina s dodatkom industrijskih polipropilenskih vlakana, mješavina s nepročišćenim recikliranim vlaknima i dvije mješavine s različitim udjelima pročišćenih vlakana. Težište eksperimentalnog ispitivanja bilo je na autogeno skupljanje koje se javlja kod mladog betona. Rezultati su pokazali da je moguća zamjena industrijskih vlakana recikliranim polimernim vlaknima čime bi se doprinijelo zbrinjavanju jednog od nusprodukata reciklaže automobilskih guma za čiju upotrebu do sada nije pronađeno pravo rješenje.

samozbijajući beton, autogeno skupljanje, reciklirana polimerna vlakna, polipropilenska vlakna, automobilska guma

Mentor: Prof.dr.sc. Nina Štirmer ; Neposredni voditelj: Martina Pezer

engleski

Experimental testing of autogenous shrinkage of self-compacting concrete with polymer fibers from recycled tires

nije evidentirano

self-compacting concrete, autogenous shrinkage, recycled polymer fibers, polypropylene fibers, tires

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo, Temeljne tehničke znanosti