Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI: jučer, danas, sutra (CROSBI ID 780664)

Druge vrste radova | ostalo

Stojanovski, Jadranka ; Vodopijevec, Alen ; Kovačević, Matija Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI: jučer, danas, sutra // Tjedan otvorenog pristupa IRB. 2016.

Podaci o odgovornosti

Stojanovski, Jadranka ; Vodopijevec, Alen ; Kovačević, Matija

hrvatski

Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI: jučer, danas, sutra

U vrijeme svoga nastanka i prvog puštanja u rad 1997. godine Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI bila je po svojim značajkama jedinstveni koncept: podatke o radovima unosili su sami znanstvenici, od samih početaka osiguravala je i funkcionalnosti repozitorija, a podaci o znanstvenoj publicistici hrvatskih znanstvenika bili su u otvorenom pristupu. Knjižničari su gradili i razvijali sustav te osiguravali podršku i kontrolu unesenih podataka. Danas je otvoreni pristup široko prihvaćeni koncept, prisutan je intenzivan razvoj digitalnih repozitorija, a samoarhiviranje je postalo uobičajeni način osiguravanja podataka. Novo sučelje Hrvatske znanstvene bibliografije nudi pregledan i suvremen pristup ka više od 500.000 radova uz napredne mogućnosti pretraživanja i pregledavanja.

Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI ; HZB

nije evidentirano

engleski

Croatian Scientific Bibliography CROSBI: yesterday, today, tomorrow

nije evidentirano

Croatian Scientific Bibliography CROSBI ; CROSBI

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Tjedan otvorenog pristupa IRB

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti