Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

TEMELJNE ODREDNICE POREZA NA DOHODAK UZ ANALIZU UTJECAJA ZAKONSKIH IZMJENA NA OPOREZIVANJE DOHOTKA OD NESAMOSTALNOG RADA IZ RADNOG ODNOSA (PLAĆE) (CROSBI ID 649357)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Perić, Renata ; Topić, Ivana ; Milanović, Maja TEMELJNE ODREDNICE POREZA NA DOHODAK UZ ANALIZU UTJECAJA ZAKONSKIH IZMJENA NA OPOREZIVANJE DOHOTKA OD NESAMOSTALNOG RADA IZ RADNOG ODNOSA (PLAĆE) // Zbornik radova 5. Međunarodne konferencije "Razvoj javne uprave" / Romić, Danijela ; Vajda Halak, Željka ; Belaj, Ivan (ur.). Vukovar, 2015. str. 319-331

Podaci o odgovornosti

Perić, Renata ; Topić, Ivana ; Milanović, Maja

hrvatski

TEMELJNE ODREDNICE POREZA NA DOHODAK UZ ANALIZU UTJECAJA ZAKONSKIH IZMJENA NA OPOREZIVANJE DOHOTKA OD NESAMOSTALNOG RADA IZ RADNOG ODNOSA (PLAĆE)

U poreznom sustavu Republike Hrvatske porez na dohodak definira se kao izravni (neposredni) porez namijenjen oporezivanju ukupnog dohotka fizičkih osoba koji je ostvaren u određenom poreznom razdoblju, a kao jedan od izvora dohotka koji se oporezuje istim je i dohodak od nesamostalnog rada. Dohodak od nesamostalnog rada iz radnog odnosa kroz plaće, za fizičke osobe koje ostvaruju oporezivi dio dohotka (porezni obveznici), obilježava progresivnost poreznih stopa koja se vezuje uz ostvarenje vertikalne pravednosti. Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak te Pravilnika o porezu na dohodak uvedene su novine u načinu oporezivanja plaće te će iste biti detaljnije razrađene u radu prikazom temeljnih odrednica poreza na dohodak i analizom ukupnog poreznog opterećenja plaće s naglaskom na izmjene u pogledu visine osnovnog osobnog odbitka te veličinu poreznih razreda.

porez na dohodak, dohodak od nesamostalnog rada, oporezivanje plaće, osnovni osobni odbitak, porezni razredi

nije evidentirano

engleski

BASIC DETERMINANTS OF INCOME TAX WITH THE ANALYSIS OF THE INFLUENCE OF LEGISLATIVE CHANGES IN THE TAXATION OF EMPLOYMENT INCOME (WAGES)

nije evidentirano

income tax, income from employment, wages taxation, the basic personal deduction, tax brackets

nije evidentirano

Podaci o prilogu

319-331.

2015.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7732-12-1

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 5. Međunarodne konferencije "Razvoj javne uprave"

Romić, Danijela ; Vajda Halak, Željka ; Belaj, Ivan

Vukovar:

Podaci o skupu

5. Međunarodna konferencija Razvoj javne uprave

predavanje

08.05.2015-09.05.2015

Vukovar, Hrvatska

Povezanost rada

Pravo