Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ekonomska i ekohistorija - časopis za gospodarsku povijest i povijest okoliša, vol. IX., br. 9, Zagreb-Samobor 2013., 210 str. (CROSBI ID 239973)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Bertoša, Slaven Ekonomska i ekohistorija - časopis za gospodarsku povijest i povijest okoliša, vol. IX., br. 9, Zagreb-Samobor 2013., 210 str. // Vjesnik Istarskog arhiva, 23. (2016), 256-259

Podaci o odgovornosti

Bertoša, Slaven

hrvatski

Ekonomska i ekohistorija - časopis za gospodarsku povijest i povijest okoliša, vol. IX., br. 9, Zagreb-Samobor 2013., 210 str.

Kao sada već prilično poznata i cijenjena publikacija, tiskan je deveti svezak „Ekonomske i ekohistorije – časopisa za gospodarsku povijest i povijest okoliša“, u kojem su i ovaj put mnogi marljivi istraživači javnosti predočili svoje zanimljive priloge o navedenoj tematici. Temi broja, povijesti rijeke Mure, posvećeno je prvih šest tekstova, a u idućem bloku radova također slijedi šest priloga. U rubrici o reagiranjima objavljen je osvrt na knjigu I. G. Simmonsa „Global Environmental History: 10, 000 BC to AD 2000“, Chicago-Edinburgh 2008. U knjizi je predstavljen razvoj čovjekovog utjecaja na okoliš Zemlje, no autor priloga uočio je neke nedosljednosti u tekstu i na njih se pobliže osvrnuo. Prema kraju ovoga broja, objavljeno je devet prikaza knjiga i časopisa, a na koncu se nalazi i osam kraćih izvješća sa znanstvenih skupova. I ovim najnovijim sveskom časopis nastavlja tradiciju objavljivanja interesantnih i vrijednih priloga vezanih za ekopovijesne teme s područja Republike Hrvatske i okolnih zemalja, započetu prije devet godina. U tom smislu navedeni radovi predstavljaju i poziv istraživačima za nova istraživanja još uvijek slabo poznatih ili potpuno neproučenih pitanja.

ekonomska povijest, ekopovijest

nije evidentirano

engleski

Economic and Ecohistory - Journal for Economic and Environmental History, vol. IX, n. 9, Zagreb-Samobor 2013., 210 pag.

nije evidentirano

economic history, ecohistory

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23.

2016.

256-259

objavljeno

0353-7153

Povezanost rada

Povijest