Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Politike i kulture prostora: primjer Europskog trga u Zagrebu (CROSBI ID 780592)

Druge vrste radova | ostalo

Škrbić Alempijević, Nevena Politike i kulture prostora: primjer Europskog trga u Zagrebu // SEF festival, međunarodni studentski etnografski filmski festival, Zadar, 19.-20. 5.. 2017.

Podaci o odgovornosti

Škrbić Alempijević, Nevena

hrvatski

Politike i kulture prostora: primjer Europskog trga u Zagrebu

U radu će se problematizirati procesi stvaranja grada analizom politika i kultura urbanog prostora, dviju međusobno isprepletenih silnica koje utječu na njegovu tvorbu. Istraživanjem politika prostora pažnja se usmjerava na artikulacije društvenih, političkih i ekonomskih procesa te na odraze odnosa moći u gradu. Kulturama sjećanja istraživač se fokusira na bivanje i postupke ljudi u gradskom prostoru, na heterogene taktike njegova korištenja i redefiniranja. Cilj je takve analize uputiti na načine na koje se gradski prostor ispunjava značenjima, sjećanjima i iskustvima te time postaje dijelom življene svakodnevice građana i posjetitelja. Mehanizmi kojima se urbanom prostoru pripisuje identitetska dimenzija pratit će se na primjeru nedavno formiranog i imenovanog Europskog trga u Zagrebu, koji se tretira kao trg u nastajanju. Istraživanje ovog prostora provodi se u okviru projekta „Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet“ Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ-IP-2013-11-2350).

javni prostor, javna događanja, Europski trg, Zagreb

nije evidentirano

engleski

Politics and cultures of space: case study of the European Square in Zagreb

nije evidentirano

public space, public events, European Square, Zagreb

nije evidentirano

Podaci o izdanju

SEF festival, međunarodni studentski etnografski filmski festival, Zadar, 19.-20. 5.

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija