Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

2nd International Symposium: Health for all?! Healthy ageing! (CROSBI ID 780581)

Druge vrste radova | ostalo

Rukavina, Tomislav ; Tomljenović, Morana ; Bilajac, Lovorka 2nd International Symposium: Health for all?! Healthy ageing! // Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci. 2014.

Podaci o odgovornosti

Rukavina, Tomislav ; Tomljenović, Morana ; Bilajac, Lovorka

engleski

2nd International Symposium: Health for all?! Healthy ageing!

Katedra za socijalnu medicinu i epidemiologiju i Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ove godine, po drugi puta organiziraju Međunarodni simpozij „Zdravlje za sve?! Zdravo starenje“, za koji se nadamo da će prerasti u tradicionalni skup. Ovogodišnji Simpozij obilježavaju dvije novine. Prva se novina odnosi na međunarodni karakter Simpozija, obzirom da će u radu Simpozija sudjelovati stručnjaci iz nekoliko europskih zemalja. Druga novina je što će Simpozij biti tematski posvećen jednoj od najaktualnijih javno-zdravstvenih tema današnjice, a to je zdravlje naših starijih sugrađana. Svjedoci smo porasta udjela starijeg stanovništva što je jedno je od glavnih obilježja suvremenih demografskih kretanja, posebice u razvijenim zemljama. Funkcionalno sposoban stariji čovjek je najkorisniji član zajednice u kojoj živi i stvara. Ovim se Simpozijem tematski želimo usredotočiti na moguća, iznimno značajna područja budućeg djelovanja i istraživanja s ciljem poboljšanja zdravlja, kako starijih stanovnika, tako i stanovništva u cjelini. Simpozij je zamišljen kao interdisciplinaran skup koji želi okupiti sve one koji su u svom svakodnevnom radu usmjereni na zdravlje starije populacije što predstavlja temeljno bogatstvo svakog pojedinca, ali i društva u cjelini, a njegov je glavni cilj razmjena znanja i iskustava iz ove iznimno značajne teme.

health for all, healthy ageing

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita