Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

5. međunarodni simpozij Zdravlje za sve?! Prvo riječ, pa onda lijek! (CROSBI ID 780570)

Druge vrste radova | ostalo

Rukavina, Tomislav ; Vasiljev Marchesi, Vanja 5. međunarodni simpozij Zdravlje za sve?! Prvo riječ, pa onda lijek! // Abstract book. 2017.

Podaci o odgovornosti

Rukavina, Tomislav ; Vasiljev Marchesi, Vanja

hrvatski

5. međunarodni simpozij Zdravlje za sve?! Prvo riječ, pa onda lijek!

Već petu godinu za redom, Katedra za socijalnu medicinu i epidemiologiju u suradnji s Katedrom za društvene i humanističke znanosti Medicinskog fakulteta u Rijeci te Katedrom za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija tradicionalno organizira Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem "Zdravlje za sve?!". Ove godine je tema simpozija vezana za komunikaciju u zdravstvu kao prepoznatu važnu komponentu međusobnog djelovanja. Podnaslov "Prvo riječ, pa onda lijek" (Hipokrat), ukazuje na davno prepoznatu važnost izgovorene riječi. Simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke. Komunikacija zdravstvenog djelatnika s pacijentom i obitelji sastavni je dio procesa liječenja, a tijekom školovanja se malo pozornosti pridaje ovom važnom segmentu. Komunikacija djelatnika i suradnika unutar zdravstvenog sustava osnažuje cijeli sustav i poboljšava pruženu skrb. Nadalje, mediji imaju veliku ulogu u formiranju stavova stanovništva o određenim zdravstvenim segmentima. Važnost komunikacije očituje se u svim sferama života pojedinca i populacije, a komunikacija u zdravstvu predstavlja temelj kvalitetno pružene skrbi. Glavni cilj simpozija je razmjena znanja i iskustava s područja komunikacije.

Zdravlje za sve

nije evidentirano

engleski

5. međunarodni simpozij Zdravlje za sve?! Prvo riječ, pa onda lijek!

nije evidentirano

Health for all

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Abstract book

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita