Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o arheološkim istraživanjima položaja Kalnik-Igrišče 2013 (CROSBI ID 780485)

Druge vrste radova | izvještaj

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja Izvješće o arheološkim istraživanjima položaja Kalnik-Igrišče 2013 // Institut za arheologiju. 2013.

Podaci o odgovornosti

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja

hrvatski

Izvješće o arheološkim istraživanjima položaja Kalnik-Igrišče 2013

Arheološka istraživanja na položaju Kalnik- Igrišče nastavljena su i 2013. godine no u znatno manjem opsegu. Istraživanja su organizirana u skladu sa sredstvima kojima se raspolagalo, a planirani nastavak arheoloških iskopavanja brončanodobne kuće nije bio izvediv. Zbog izuzetne vrijednosti položaja Kalnik Igrišče te složenosti stratigrafskih slojeva arheološka iskopavanja nisu nastavljena. Ipak, istraživanja smo ovaj put usmjerili na lokaciju koja je terenskim pregledom 2012. godine po prvi puta ubilježena. Proširen je iskop na mjestu gdje smo terenskim pregledom utvrdili postojanje zidane konstrukcije s nalazima antičke i prapovijesne keramike . Položaj se nalazi 350 metara istočno od položaja sonde II, uz planinsku kuću, poznatiju kao Wilhelmova kuća. Osim arheoloških iskopavanja ove sezone na dva odabrana položaja na Igrišču napravljena su geofizička mjerenja. Snimljen je dio terase na kojoj se nalazi sonda II, odnosno dio gdje pretpostavljamo nastavak pružanja ostataka koje tumačimo kao brončanodobni objekt i dio terase na kojoj smo ove sezone izvršili arheološka iskopavanja.

Kalnik, brončano doba, naselje, srednji vijek, antika, geofizika

nije evidentirano

engleski

Izvješće o arheološkim istraživanjima položaja Kalnik-Igrišče 2013

nije evidentirano

Kalnik, bronze age, settlement, middle ages, antiquity, geophysics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija