Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Projekti Fausta Vrančića – ispred njegova vremena (radionica) (CROSBI ID 780470)

Druge vrste radova | popularni rad

Borić, Marijana ; Flegar, Vanja Projekti Fausta Vrančića – ispred njegova vremena (radionica) // Tehnički muzej "Nikola Tesla". 2017.

Podaci o odgovornosti

Borić, Marijana ; Flegar, Vanja

hrvatski

Projekti Fausta Vrančića – ispred njegova vremena (radionica)

Cilj radionica je predstaviti najvažnije Vrančićeve projekte, one koji svojom vrijednošću nadilaze granice epoha i koji su u moderniziranoj varijanti prisutni i danas u širokoj upotrebi diljem svijeta. Na radionici bi korištenjem modernih medija, školskoj djeci približili Vrančićeve najpoznatije izume. U formi dijaloga s polaznicima, naglasili bi u kontekstu izumiteljstva i tehnike različitosti između Vrančićeva i suvremenog doba. Kroz aktivnosti radionice djeca će se detaljnije upoznati s pojedinim Faustovim izumima. Polaznike ćemo podsjetiti na život i značaj hrvatskog izumitelja Fausta Vrančića budući je radionica potaknuta 400-tom obljetnicom njegove smrti.

Faust Vrančić, Machinae Novae, multimedija

nije evidentirano

engleski

Faustus Vrerantius projects - in front of his time

nije evidentirano

Fazstus Verantius, Machinae Novae, multimedia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Tehnički muzej "Nikola Tesla"

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filozofija, Povijest, Matematika