Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče 2014. (CROSBI ID 780466)

Druge vrste radova | izvještaj

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja ; Karavidović, Tena Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče 2014. // Institut za arheologiju. 2014.

Podaci o odgovornosti

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja ; Karavidović, Tena

hrvatski

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče 2014.

Na osnovi rezultata geofizičkih istraživanja koja su provedena 2013. godine i arheoloških iskopavanja koja su se provodila sustavno od 2006. godine (prekid istaživanja 2009 i 2010. godine) razmotrene su mogućnosti i potencijal arheološkog nalazišta Kalnik-Igrišče odnosno položaja koji se niz godina istraživao te je odlučeno istražiti preostali dio platoa na kojemu je iskopavanjima utvrđeno višestruko uslojavanje arheoloških jedinica iz nekoliko povijesnih i pretpovijesnih razdoblja koje su izuzetnom očuvanosti, posebice sloj iz bronačnog doba, opravdale odluku o otvaranju nove iskopne površine na navedenom položaju. Otvorena je sonda dimenzija 9 x 13 m u tlocrtu koja pokriva površinu od 102, 45 m².

Kalnik, brončano doba, naselje, srednji vijek, antika

nije evidentirano

engleski

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče 2014.

nije evidentirano

Kalnik, bronze age, settlement, middle ages, antiquity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija