Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o nedestruktivnim arheološkim istraživanjima lokaliteta Kurilovec-Belinščica 2015. (CROSBI ID 780464)

Druge vrste radova | izvještaj

Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena Izvješće o nedestruktivnim arheološkim istraživanjima lokaliteta Kurilovec-Belinščica 2015. // Institut za arheologiju. 2015.

Podaci o odgovornosti

Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena

hrvatski

Izvješće o nedestruktivnim arheološkim istraživanjima lokaliteta Kurilovec-Belinščica 2015.

Tijekom mjeseca rujna i listopada 2015. godine u organizaciji Instituta za arheologiju te pod vodstvom dr.sc. Andreje Kudelić provedena su geofizička mjerenja na brončanodobnom nalazištu Kurilovec- Belinščica. Program je prvi put financiralo Ministarstvo kulture te im se ovim putem zahvaljujemo. Program je djelomično realiziran u razdoblju od 2011. do 2013. godine kada su provedena mjerenja u svrhu izrade digitalnog modela reljefa. Primjena različitih nedestruktivnih metoda arheoloških istraživanja na specifičnom nalazištu i istraživanje arheološkog potencijala ovakvih nizinskih područja potiču primjenu ovakvog tipa istaživanja te istovremeno testiraju neinvazivne metode. Na nalazištu je primijenjena magnetska metoda, a mjerenja su obuhvatila površinu od približno 3200 m². Cilj istraživanja je bio nadopuniti postojeće podatke dobivene ranije provedenim nedestruktivnim istraživanjima, što se osobito odnosilo na zonu ekstremno niskih i ekstremno visokih visinskih vrijednosti na nalazištu. Preliminarnom obradom dobivenih podataka djelomično su potvrđene pretpostavke osnovane na već provedenim nedestruktivnih istraživanjima.

Turopolje, geofizika, prapovijest, naselje

nije evidentirano

engleski

Izvješće o nedestruktivnim arheološkim istraživanjima lokaliteta Kurilovec-Belinščica 2015.

nije evidentirano

Turopolje, geophysics, prehistory, settlement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija