Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Toponimija šibenskih otoka. V. Skračić (ur.), Zadar: Centar za jadranska onomastička istraživanja Sveučilišta u Zadru, 2016., 374 str. (CROSBI ID 239131)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Čilaš Šimpraga, Ankica Toponimija šibenskih otoka. V. Skračić (ur.), Zadar: Centar za jadranska onomastička istraživanja Sveučilišta u Zadru, 2016., 374 str. // Folia onomastica Croatica, 25 (2016), 204-207

Podaci o odgovornosti

Čilaš Šimpraga, Ankica

hrvatski

Toponimija šibenskih otoka. V. Skračić (ur.), Zadar: Centar za jadranska onomastička istraživanja Sveučilišta u Zadru, 2016., 374 str.

Monografija Toponimija šibenskoga otočja sedma je knjiga Centra za jadranska onomastička istraživanja (nakon monografija o toponimiji otoka Pašmana, Ugljana, Vrgade, Murtera, Paga i kornatskoga otočja) koja, prikupljajući i analizirajući otočnu toponimiju, otima od zaborava zemljopisna imena koja su nastajala stoljećima i koja su kao takva svjedoci ponajprije jezične, ali i gospodarske i kulturne prošlosti otoka i njegovih geomorfoloških značajki. Razumijevajući onomastiku kao interdisciplinarnu znanost, u kojoj se pouzdani i kvalitetni rezultati i tumačenja mogu postići samo uključujući i spoznaje iz drugih znanstvenih područja, kao što su geografija, kartografija, povijest, arheologija, autori su znanstvene priloge grupirali u dva tematska područja: I. Onomastički ambijent šibenskih otoka i II. Toponimija šibenskih otoka.

Šibensko otočje, povijesni toponimi, suvremeni toponimi

nije evidentirano

engleski

The Toponymy of the Sibenik Islands. V. Skračić (ed.), Zadar: Center for Adriatic Onomastic Research at the University of Zadar, 2016, 374 p.

nije evidentirano

Sibenik islands, historical toponyms, contemporary toponyms

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

2016.

204-207

objavljeno

1330-0695

Povezanost rada

Filologija