Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 874380

Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju prêt-à- porter priče o političkoj moći


Holy, Mirela
Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju prêt-à- porter priče o političkoj moći, Zagreb: Jesenski i Turk, 2017 (prirucnik)


Naslov
Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju prêt-à- porter priče o političkoj moći
(She devil wears Prada... and gods wear confection prêt-à-porter stories about political power)

Autori
Holy, Mirela

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Jesenski i Turk

Grad
Zagreb

Godina
2017

Stranica
206

ISBN
978-953-222-797-0

Ključne riječi
politika ; moć ; javni interes
(politics , power ; public interest)

Sažetak
'Vražica nosi Pradu, … a bogovi konfekciju' je zbirka poučnih priča/eseja na temu politike i moći nastalih na temelju autoričinog skoro dvadesetogodišnjeg iskustva u politici: stranačkoj, mjesnoj, lokalnoj i nacionalnoj. Priče su ispričane na zafrkantski, autoironičan i pikavi način u želji da budu svojevrsni (self- help) priručnik onima koje interesira politika te onima koji žele na nekonvencionalan, neakademski i vrlo kritičan način zaviriti u back stage politike. Autorica sebe u knjizi proglašava političkom Vražicom u (simboličkoj) Pradi koja zagovara haute couture (visoka moda, elitistička autoironija) politiku javnog interesa i koja je svojevrsni antipod bogovima u političkoj konfekciji (pret-a-porteru), odnosno onim (populističkim) političarima za koje je politika posao u osobnom, partikularnom ili stranačkom interesu. Knjiga nastoji na zabavan način educirati čitatelje o tome što bi politika trebala biti (posao u javnom interesu), zašto to nije i kako bi to mogla postati. Autorica u pričama/esejima koristi stvarne primjere iz političkog života i vlastitog političkog iskustva, no protagonisti priča nisu imenovani pa se u tom smislu 'Vražica…' može interpretirati i kao knjiga s (političkim) ključem.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Mirela Holy (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Holy, Mirela
Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju prêt-à- porter priče o političkoj moći, Zagreb: Jesenski i Turk, 2017 (prirucnik)
Holy, M. (2017) Vražica nosi Pradu... a bogovi konfekciju prêt-à- porter priče o političkoj moći. Zagreb, Jesenski i Turk.
@book{book, author = {Holy, M.}, year = {2017}, pages = {206}, keywords = {politics , power, public interest}, isbn = {978-953-222-797-0}, title = {She devil wears Prada... and gods wear confection pr\^{e}t-\`{a}-porter stories about political power}, keyword = {politics , power, public interest}, publisher = {Jesenski i Turk}, publisherplace = {Zagreb} }