Mogućnost uzgoja radiča tipa witlof (CROSBI ID 647249)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Novak, Bruno ; Borošić, Josip
hrvatski
Mogućnost uzgoja radiča tipa witlof
Radič tipa witlof pospješuje se tijekom kasne jeseni i zimi do ranog proljeća. Lišće rozete se odreže poslije vađenja korijenova na oko 2 cm dužine od baze korijena. Korijenovi se do momenta pospješivanja skladište na oko 0 do 1 stupanj C. Pospješivanje se provodi u tamnom prostoru pri optimalnoj temperaturi zraka 15 do 18 stupnjeva C i temperaturi supstrata 18 do 20 stupnjeva C, te relativnoj vlazi zraka 85 do 95 %. Pospješivanje traje 15 do 20 dana, pri nižim temperatuirama 25 do 35 dana. Novi listovi formiraju čvrstu izduženu i šiljatu glavicu bez klorofila, žutobijele boje. Ovisno o sorti i turnusu pospješivanja, ostvareni su prinosi 20 do 30 kg na m2.
radič witlof, temperature, trajanje pospješivanja
nije evidentirano
engleski
The possibility of witloof chicory growing
nije evidentirano
chicory witloof, temperatures, forcing period
nije evidentirano
Podaci o prilogu
147-151.
1984.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Jugoslavensko savjetovanje o aktualnim problemima proizvodnje povrća
Lešić, Ružica
Zagreb: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
Podaci o skupu
Jugoslavensko savjetovanje o aktualnim problemima proizvodnje povrća
predavanje
15.02.1984-17.02.1984
Zadar, Hrvatska