Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnost uzgoja radiča tipa witlof (CROSBI ID 647249)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad

Novak, Bruno ; Borošić, Josip Mogućnost uzgoja radiča tipa witlof // Jugoslavensko savjetovanje o aktualnim problemima proizvodnje povrća / Lešić, Ružica (ur.). Zagreb: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, 1984. str. 147-151

Podaci o odgovornosti

Novak, Bruno ; Borošić, Josip

hrvatski

Mogućnost uzgoja radiča tipa witlof

Radič tipa witlof pospješuje se tijekom kasne jeseni i zimi do ranog proljeća. Lišće rozete se odreže poslije vađenja korijenova na oko 2 cm dužine od baze korijena. Korijenovi se do momenta pospješivanja skladište na oko 0 do 1 stupanj C. Pospješivanje se provodi u tamnom prostoru pri optimalnoj temperaturi zraka 15 do 18 stupnjeva C i temperaturi supstrata 18 do 20 stupnjeva C, te relativnoj vlazi zraka 85 do 95 %. Pospješivanje traje 15 do 20 dana, pri nižim temperatuirama 25 do 35 dana. Novi listovi formiraju čvrstu izduženu i šiljatu glavicu bez klorofila, žutobijele boje. Ovisno o sorti i turnusu pospješivanja, ostvareni su prinosi 20 do 30 kg na m2.

radič witlof, temperature, trajanje pospješivanja

nije evidentirano

engleski

The possibility of witloof chicory growing

nije evidentirano

chicory witloof, temperatures, forcing period

nije evidentirano

Podaci o prilogu

147-151.

1984.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Jugoslavensko savjetovanje o aktualnim problemima proizvodnje povrća

Lešić, Ružica

Zagreb: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Podaci o skupu

Jugoslavensko savjetovanje o aktualnim problemima proizvodnje povrća

predavanje

15.02.1984-17.02.1984

Zadar, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)