Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje (CROSBI ID 646994)
Prilog sa skupa u zborniku | ostalo
Podaci o odgovornosti
Tolušić, Zdravko ; Rimac, Damir ; Mijić, Pero
hrvatski
Kvalitetno tržište goveđeg mesa u Republici Hrvatskoj kao posljedica ekološke proizvodnje
Svjedoci smo svakodnevnih napora koji se događaju u RH s ciljem ubrzanja pristupa jedinstvenom tržištu poljoprivrednih proizvoda, s krajnjim ciljem pristupa RH Europskoj uniji kao punopravne članice. Stalnom veterinarskom kontrolom u Hrvatskoj do sada nije utvrđen ni jedan slučaj GSE, što je svrstava u zemlje ekološke proizvodnje i potrošnje goveđeg mesa. Anketa je pokazala da 96, 8 % ispitanika konzumira govedinu u svakodnevnoj prehrani. Analizom varijance je utvrđena signifikantna razlika između tri analizirane županije (F=7, 27**) u potrošnji govedine. Tukey HSD testom (P<0, 05) je utvrđeno da je u županiji broj 2 u odnosu na 1 i 3 potrošnja goveđeg mesa najveća.
goveđe meso ; tržište ; ekološka proizvodnja
nije evidentirano
engleski
Impact of ecological production on quality of beef market in Republic of Croatia
nije evidentirano
beef ; market ; ecological production
nije evidentirano
Podaci o prilogu
127-128.
2005.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova XL. znanstvenog skupa agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Kovačević, Vlado i Jovanovac, Sonja
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
953-6331-31-4
Podaci o skupu
XL. znanstveni skup agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
predavanje
15.02.2005-18.02.2005
Osijek, Hrvatska