Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Enzimi: što s njima, a što bez njih? (CROSBI ID 58442)

Prilog u knjizi | ostalo

Bosak, Anita Enzimi: što s njima, a što bez njih? // Znanstvena svakodnevica / Stipičević, Sanja (ur.). Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2017. str. 21-26

Podaci o odgovornosti

Bosak, Anita

hrvatski

Enzimi: što s njima, a što bez njih?

Popularnoznanstveni članak iznosi činjenice koje je potrebno znati o građi, načinu djelovanja i važnoj ulozi enzima u živom organizmu, kao i o poznavanju primjene enzima u proizvodnji brojnih prehrambenih proizvoda poput sireva, vina i pekarskih proizvoda. Posebno su istaknute grupe enzima koje su uključene u normalno funkcioniranje probavnog i živčanog sustava te u proces fotosinteze. Djelovanje enzima (biološkog katalizatora) kao ubrzivača kemijskih procesa zorno je prikazano opisom pokusa raspada vodikovog peroksida na zraku u i bez prisutnosti enzima. Javno predavanje o ovoj temi održano je tijekom manifestacije Dani otvorenih vrata IMI 2015. u Zagrebu, a prezentacija je dostupna na mrežnoj stranici dov.imi.hr u kategoriji Edukacija.

aktivno mjesto ; aminokiseline ; enzimi ; inhibitor ; supstrat

nije evidentirano

engleski

Enzymes: what about life with and without them?

nije evidentirano

active site ; aminoacids ; enzymes ; inhibitor ; substrate

nije evidentirano

Podaci o prilogu

21-26.

objavljeno

Podaci o knjizi

Znanstvena svakodnevica

Stipičević, Sanja

Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada

2017.

978-953-96817-5-1

Povezanost rada

Kemija

Poveznice