Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kako znanstvene spoznaje o uzrocima i korelatima zlostavljanja i zanemarivanja djece u obitelji pretočiti u djelotvornu praksu? (CROSBI ID 58422)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Pećnik, Ninoslava Kako znanstvene spoznaje o uzrocima i korelatima zlostavljanja i zanemarivanja djece u obitelji pretočiti u djelotvornu praksu? // Nasilje nad djecom u obitelji: Preporuke stručnjaka Vladi RH za unapređenje prevencije i neposrednog rada s djecom zlostavljanom u obitelji. / Ajduković, Marina (ur.). Zagreb: Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži, 2001. str. 129-141

Podaci o odgovornosti

Pećnik, Ninoslava

hrvatski

Kako znanstvene spoznaje o uzrocima i korelatima zlostavljanja i zanemarivanja djece u obitelji pretočiti u djelotvornu praksu?

Poglavlje donosi pregled znanstvenih spoznaja o korelatima zlostavljanja i zanemarivanje djeteta u obitelji te raspravlja o njihovim metodološkim ograničenjima kao i mogućnostima implementacije u djelotvornu praksu zaštite djece. Poglavlje završava kritičkim osvrtom na postojeća istraživanja u ovom području te predlaže prioritetne teme budućih istraživanja.

korelati zlostavljanja i zanemarivanja djeteta, znanstvena istraživanja nasilja nad djecom

nije evidentirano

engleski

How to implement findings about correlates of child abuse and neglect into effective practice?

nije evidentirano

correlates of child abuse and neglect, research on child abuse

nije evidentirano

Podaci o prilogu

129-141.

objavljeno

Podaci o knjizi

Nasilje nad djecom u obitelji: Preporuke stručnjaka Vladi RH za unapređenje prevencije i neposrednog rada s djecom zlostavljanom u obitelji.

Ajduković, Marina

Zagreb: Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži

2001.

953-6815-05-2

Povezanost rada

Psihologija