Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Preferencije potrošača na hrvatskom tržištu sira (CROSBI ID 410078)

Ocjenski rad | diplomski rad

Orešković, Vida Preferencije potrošača na hrvatskom tržištu sira / Kovačić, Damir (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Orešković, Vida

Kovačić, Damir

hrvatski

Preferencije potrošača na hrvatskom tržištu sira

Ulaskom Hrvatske u EU pojačat će se konkurencija na domaćem tržištu sira. Temeljna pretpostavka za uspjeh na ovom tržištu je ispunjenje potrošačkih zahtjeva. Predmet ovog istraživanja su potrošački zahtjevi na hrvatskom tržištu sira odnosno ponašanje i stavovi kupaca ovog proizvoda. Za potrebe istraživanja provedeni su dubinski intervju (n = 10) i anketno ispitivanje (n = 400). Pomoću varijable uključenost potrošača sira ispitanici su podijeljeni u tri segmenta, niski, srednji i visoki. Dobiveni segmenti značajno se razlikuju s prema obilježjima u kupnji i potrošnji sira te prema stavovima i mišljenima o siru. Rezultati istraživanja daju informativnu podlogu proizvođačima sira za izradu marketinškog programa.

sir ; potrošači ; segment ; uključenost

nije evidentirano

engleski

Consumer preferences in the Croatian cheese market

nije evidentirano

cheese ; consumers ; segment ; involvement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

11.09.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)