Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Geodezija – znanost koja mjerenjima povezuje prirodne i tehničke znanosti (CROSBI ID 780229)

Druge vrste radova | ostalo

Cigrovski-Detelić, Brankica Geodezija – znanost koja mjerenjima povezuje prirodne i tehničke znanosti // Smotra Sveučilišta. 2014.

Podaci o odgovornosti

Cigrovski-Detelić, Brankica

hrvatski

Geodezija – znanost koja mjerenjima povezuje prirodne i tehničke znanosti

Geodezija je predstavljena budućim studentima koji su neodlučni u izboru: studirati prirodne ili tehničke znanosti? Kao fundamentalna znanost koja mjerenjima povezuje te dvije znanosti, idealan je izbor za te studente. Primjenom u praksi najmodernije tehnologije satelitskskog pozicioniranja, daljinskih istraživanja, laserskih 3D skenera, bespilotnih letjelica kao i primjenom tradicionalne praktične geodeziju za potrebe katastra, građenja, projektiranja i uređenje prostora, geodezija je prisutna u svakodnevnom životu i važan je čimbenik cjelokupnog gospodarskog napretka.

geodezija, geodetska mjerenja, projektiranje, građenje, uređenje prostora.

Predavanje je izazvalo veliki interes budućih studenata. Rasprava je nastavljena na izložbenom prostoru Geodetskog fakulteta. Za predstavljanje fakulteta i tiskane brošure Geodetski fakultet je nagrađen i prigodnom Plaketom.

engleski

Geodesy - the science that connects measurements of natural and technical sciences

nije evidentirano

geodesy, surveying, design, construction, landscaping.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Smotra Sveučilišta

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geodezija