Elementi za izradu plana obiteljskog povrtnjaka (CROSBI ID 646445)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Borošić, Josip
hrvatski
Elementi za izradu plana obiteljskog povrtnjaka
Planiranje godišnje proizvodnje povrća za vlastite potrebe temelji se na normativima zdrave prehrane. Ukupna godišnja količina povrća u zdravoj prehrani odrasle osobe iznosi oko 140 kg, odnosno, oko 200 kg s krumpirom. Za sve kulture povrća prikazane su količine sjemena ili sadnog materijala te planirani prosječni prinosi po jedinici površine. Navedeni su orijentacijski datumi sjetve ili sadnje te berbe povrća. Prikazano je iznošenje biljnih hranjiva iz tla za planirane prinose. Na temelju iznošenja iz tla i razine opskrbljenosti tla dušikom, fosforom, kalijem i magnezijem, preporučena je gnojidba tla.
povrće, potrebe sjemena ili presadnica, planirani prinosi, rokovi sjetve ili sadnje, rokovi berbe, potrebe dušika, fosfora, kalija i magnezija
nije evidentirano
engleski
The elements for plan making of family kitchen garden
nije evidentirano
vegetable crops, needed quantity of seeds or transplants, planed yields, sowing or planting times, harvest times, need of nitrogen, phosphorus, potassium and magnesium
nije evidentirano
Podaci o prilogu
95-99.
1996.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik okruglog stola Znanost za oslobođena i integrirana područja: Problemi obnove poljoprivredne biljne proizvodnje
Maceljski, Milan
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU)
Podaci o skupu
Okrugli stol Znanost za oslobođena i integrirana područja: Problemi obnove poljoprivredne biljne proizvodnje
predavanje
08.03.1996-08.03.1996
Petrinja, Hrvatska