Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Schematismus topographico-historicus Vicariatus apostolici et Custodiae provincialis Franciscanico-missionariae in Hercegovina pro anno Domini 1873 - Topografsko-historijski šematizam Apostolskog vikarijata i Franjevačke misijske kustodije u Hercegovini za godinu Gospodnju 1873. (CROSBI ID 14916)

Autorska knjiga | ostalo

Bakula, Petar Schematismus topographico-historicus Vicariatus apostolici et Custodiae provincialis Franciscanico-missionariae in Hercegovina pro anno Domini 1873 - Topografsko-historijski šematizam Apostolskog vikarijata i Franjevačke misijske kustodije u Hercegovin. Mostar: Hercegovačka franjevačka provincija Uznesenja BDM ; Franjevačka knjižnica i arhiv u Mostaru, 2016

Podaci o odgovornosti

Bakula, Petar

Marić, fra Ante ; Šteko, fra Miljenko

Kosir, Vemcel ; Knezović, Pavao ; Ušković, Petar Croata

hrvatski

Schematismus topographico-historicus Vicariatus apostolici et Custodiae provincialis Franciscanico-missionariae in Hercegovina pro anno Domini 1873 - Topografsko-historijski šematizam Apostolskog vikarijata i Franjevačke misijske kustodije u Hercegovini za godinu Gospodnju 1873.

Knjiga sadrži drugi Bakulin šematizam koji je 1873. tiskan u Mostaru, a od kojega su danas poznata samo 2 primjerka čiji je otisnuti tekst mjestimično jedva čitljiv. Upravo zbog toga je odlučeno da se ponovo izda original (tj. tekst na latinskom) s prevodom i bilješkama. Upotrebljen jr Kosirov prevod prvog Bakulina šematizma, a dopune koje se nalaze u drugom preveo je P. Knezović (izuzev župe Mostar što je preveo Petar Ušković Croata) koji je napisao i bilješke (str.349- 632) i priredio kritičko izdanje izvornog teksta (naznačivšu sve razlike između prvog i drugog šematizma).

fra Petar Bakula, Šematizam, opis Hercegovine, povijest župa

Prvotno je planirano da se izvorni tekst otisne u jednoj knjizi, a u drugoj prevod s bilješkama. Međutim dogovor nije poštivan zbog toga se Index nalazi na str. 180-185 za latinski, te za prevod ima Kazalo na str. 342-347, a poslije toga su otisnute bilješke str. 349-632. Veliki je nedostatak Kazalo imena i stvari kojr nije načinjeno.

engleski

Schematismus topographico-historicus Vicariatus apostolici et Custodiae provincialis Franciscanico-missionariae in Hercegovina pro anno Domini 1873.

nije evidentirano

fra Petar Bakula, Schematismus, description of Herzegovina, history of parochials

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Mostar: Hercegovačka franjevačka provincija Uznesenja BDM ; Franjevačka knjižnica i arhiv u Mostaru

2016.

978-9958-37-071-1

639

Recipe; 18

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano