Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.) (CROSBI ID 645711)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Miličević, Radoslav ; Petošić, Emil ; Šubarić, Drago Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.) // Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem / Dugali, Krunoslav (ur.). Vodice: Hrvatska voćarska zajednica (HVZ), 2017. str. 42-42

Podaci o odgovornosti

Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Miličević, Radoslav ; Petošić, Emil ; Šubarić, Drago

hrvatski

Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.)

Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorska svojstva destilata proizvedenih od rogača (Ceratonia siliqua L.), koji se obično uzgaja u primorskom području Republike Hrvatske. Uzorci destilata proizvedeni i postupkom klasične fermentacije te tehnologijom s imobiliziranim stanicama kvasca. Aroma profil dobivenih destilata određena je primjenom GC/FID metode, a senzorska analiza prema standardnoj njemačkoj DLG metodi. Dobiveni rezultati pokazali su da tehnika s imobiliziranim stanicama kvasca daje destilate s većim udjelom etanola i manjom količinom estera, uz zadovoljavajuću senzorsku kvalitetu. Stoga se može zaključiti da fermentacija s imobiliziranim stanicama kvasca predstavlja obećavajuću tehniku za proizvodnju destilata od rogača (Ceratonia siliqua L.).

imobilizirane stanice kvasca, destilat rogača, aroma, senzorska kvaliteta

nije evidentirano

engleski

Impact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.)

nije evidentirano

immobilized yeast cells, carob distillate, aroma, sensory quality

nije evidentirano

Podaci o prilogu

42-42.

2017.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem

Dugali, Krunoslav

Vodice: Hrvatska voćarska zajednica (HVZ)

1849-966X

Podaci o skupu

12. Znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem

predavanje

02.03.2017-04.03.2017

Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija