Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.) (CROSBI ID 645711)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Miličević, Radoslav ; Petošić, Emil ; Šubarić, Drago
hrvatski
Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.)
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorska svojstva destilata proizvedenih od rogača (Ceratonia siliqua L.), koji se obično uzgaja u primorskom području Republike Hrvatske. Uzorci destilata proizvedeni i postupkom klasične fermentacije te tehnologijom s imobiliziranim stanicama kvasca. Aroma profil dobivenih destilata određena je primjenom GC/FID metode, a senzorska analiza prema standardnoj njemačkoj DLG metodi. Dobiveni rezultati pokazali su da tehnika s imobiliziranim stanicama kvasca daje destilate s većim udjelom etanola i manjom količinom estera, uz zadovoljavajuću senzorsku kvalitetu. Stoga se može zaključiti da fermentacija s imobiliziranim stanicama kvasca predstavlja obećavajuću tehniku za proizvodnju destilata od rogača (Ceratonia siliqua L.).
imobilizirane stanice kvasca, destilat rogača, aroma, senzorska kvaliteta
nije evidentirano
engleski
Impact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.)
nije evidentirano
immobilized yeast cells, carob distillate, aroma, sensory quality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
42-42.
2017.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem
Dugali, Krunoslav
Vodice: Hrvatska voćarska zajednica (HVZ)
1849-966X
Podaci o skupu
12. Znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem
predavanje
02.03.2017-04.03.2017
Vodice, Hrvatska