Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Anthony Doerr, Svjetlo koje ne vidimo (CROSBI ID 780034)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Senković, Željko Anthony Doerr, Svjetlo koje ne vidimo // Bibliovizor, emisija iz kulture, 23. 03. 2017. Treći program Hrvatskog radija. 2017.

Podaci o odgovornosti

Senković, Željko

hrvatski

Anthony Doerr, Svjetlo koje ne vidimo

Autor Doerr na romanu je radio dugo, što se odmah uočava u kompleksnoj strukturi i istančanom izrazu. Riječ je o potrazi za dobrotom u zlom vremenu Drugog svjetskog rata. Kritičari Vanity Faira napisali su: „Jezik Anthonya Doerra nadilazi granice smrtnika“, a pisac J.R. Moehringer rekao je: „Anthony Doerr svijet vidi kao znanstvenik, ali ga osjeća kao pjesnik. On zna svašta: o radiju, dijamantima, bravama, puškama, pticama, cvijeću, ali isto tako zna napisati tako lijepu rečenicu, stvoriti sliku koja proganja, koja će vas natjerati da zauvijek razmišljate drugačije o velikim temama: ljubavi, strahu, okrutnosti, ljubaznosti, bezbrojnim mijenama ljudskog srca... Ovo je roman zbog kojeg ćete rado izgubiti san, a onda preklinjati sve koje znate da ga pročitaju.“ Roman je postigao veliki ispjeh među čitateljima zbog toga što je riječ o dirljivoj i značenjima prebogatoj prozi.

svjetlo, rat, djeca

nije evidentirano

engleski

Anthony Doerr, All The Light We Cannot See

nije evidentirano

The Light, War, Children

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Bibliovizor, emisija iz kulture, 23. 03. 2017. Treći program Hrvatskog radija

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija