Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Clemens Meyer, U kamenu (CROSBI ID 780014)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Senković, Željko Clemens Meyer, U kamenu // Bibliovizor, emisija iz kulture, 16.04. 2016. Treći program Hrvatskog radija. 2016.

Podaci o odgovornosti

Senković, Željko

hrvatski

Clemens Meyer, U kamenu

Clemens Meyer, njemački pisac, rođen je 1977. godine. Hvaljen je i nagrađivan kao autor proznih tekstova, kazališnih komada i novinskih kolumni. Još uvijek ga predstavljaju kao mladog pisca, pa je tako i kod govorenja o njegovom novom romanu: „U kamenu“ – prevedenom u Hrvatskoj. Ako on i jest još uvijek (relativno) mlad, tema kojom se bavi u toj romanesknoj studiji je stara, baš stara. Naime, riječ je o prostituciji i s njom povezanim kriminalom u gradovima nekadašnje Istočne Njemačke, napose u Leipzigu. Na romanu je radio osam godina, koristeći razne studije, statistike, intervjue, ali i Marxova, te Macchiavelijeva djela. Važno mu je bilo istančano prikazati mnogostranost prostitucije kao fenomena, od prisilnosti do shvaćanja istog kao obrta, kao što je i svako drugo činjenje za održanje egzistencije.

Meyer, Leipzig, prostitucija

nije evidentirano

engleski

Clemens Meyer, In Stone

nije evidentirano

Meyer, Leipzig, prostitution

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Bibliovizor, emisija iz kulture, 16.04. 2016. Treći program Hrvatskog radija

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija