Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tadeusz Borowski, Kod nas u Auschwitzu (CROSBI ID 780013)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Senković, Željko Tadeusz Borowski, Kod nas u Auschwitzu // Bibliovizor, emisija iz kulture, 17.12. 2016. Treći program Hrvatskog radija. 2016.

Podaci o odgovornosti

Senković, Željko

hrvatski

Tadeusz Borowski, Kod nas u Auschwitzu

Knjiga Tadeusza Borowskog, Kod nas u Auschwitzu, prvenstveno je storija o holokaustu i zločinjenju u logorima nacističke Njemačke. O toj temi pisalo je mnogo znamenitih pisaca – Primo Levi, Imre Kertezs, Boris Pahor i drugi. Kako god se pak orijentirali u izvještajima i napisima što se tamo događalo, ostaje pitanje: kako se nešto takvo moglo dogoditi? Pisac Tadeusz Borowski u logor je odveden vrlo mlad, a nakon oslobođenja, od 1946. do 1951. godine piše pripovijetke. Šest godina nakon završetka Drugog svjetskog rata počinio je samoubojstvo, malo nakon što je dobio dijete. Što reći na to? Možda samo: i kada su krematoriji bili ugašeni, njihov dim još nije iščeznuo.

Borowski, Auschwitz, logor

nije evidentirano

engleski

Tadeusz Borowski, We Were in Auschwitz

nije evidentirano

Borowski, Auschwitz, logor

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Bibliovizor, emisija iz kulture, 17.12. 2016. Treći program Hrvatskog radija

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija