Mikrobiološka održivost i kakvoća svježeg kravljeg sira (CROSBI ID 409364)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Pavišić, Martina
Vesna Dobranić
hrvatski
Mikrobiološka održivost i kakvoća svježeg kravljeg sira
Cilj rada bio je usporediti mikrobiološku kakvoću industrijski proizvedenih svježih sireva triju domaćih proizvođača.Određivane su aerobne mezofilne bakterije, kvasci i plijesni, bakterije mliječne kiseline, E. coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes i Salmonella spp. Dobiveni rezultati pokazuju očekivana odstupanja u mikrobiološkoj kakvoći svježih sireva različitih proizvođača.
svježi sir, mikrobiološka održivost
nije evidentirano
engleski
Microbiological shelf-life and quality of fresh cow cheese
nije evidentirano
fresh cheese, microbiological shelf-life
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
12.04.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb