Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Lice i sjena Marka Marulića:Nepoznati Marulić – je li došlo vrijeme za novi portret „oca hrvatske književnosti“? (CROSBI ID 236758)

Prilog u časopisu | ostalo

Franić Tomić, Viktoria Lice i sjena Marka Marulića:Nepoznati Marulić – je li došlo vrijeme za novi portret „oca hrvatske književnosti“? // Vijenac : novine Matice hrvatske za književnost, umjetnost i znanost, 21 (2013), 15-16

Podaci o odgovornosti

Franić Tomić, Viktoria

hrvatski

Lice i sjena Marka Marulića:Nepoznati Marulić – je li došlo vrijeme za novi portret „oca hrvatske književnosti“?

Autorica se u radu zalaže za reviziju dosadašnje slike o Marku Maruliću, njegovoj biografiji ali i njegovim književnim djelima. U raspravi se predlaže niz metodologijskih inovacija da bi se u drugom njezinom dijelu u novom svjetlu interpretirali iz vizure novog historicizma neki od ključnih Marulićevih biografema ali i tematskih grozdova u njegovim djelima kao što je na primjer pojam „simulazione onesta” što autorica postavlja u dosluh s renesansnim teorijama o tim pitanjima.

Marko Marulić, hrvatska književnost, biografija

nije evidentirano

engleski

Two Sides of Marulić: Unknown Marulić – The Time Has Come for Writing a New Portrait of the "father of Croatian literature”

nije evidentirano

Marko Marulić, Croatian literature, biography

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

2013.

15-16

objavljeno

1330-2787

Povezanost rada

Filologija