Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tomo Maretić iz nove, planskojezične perspektive (Velimir Piškorec, Tomo Maretić na raskrižju filologije i jezične politike, Zagreb 2015) (CROSBI ID 236712)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Sesar, Dubravka Tomo Maretić iz nove, planskojezične perspektive (Velimir Piškorec, Tomo Maretić na raskrižju filologije i jezične politike, Zagreb 2015) // Jezik : časopis za kulturu hrvatskoga književnog jezika, 2-3 (2016), 102-106

Podaci o odgovornosti

Sesar, Dubravka

hrvatski

Tomo Maretić iz nove, planskojezične perspektive (Velimir Piškorec, Tomo Maretić na raskrižju filologije i jezične politike, Zagreb 2015)

U tekstu je prikazana knjiga Velimira Piškorca "Tomo Maretić na raskrižju filologije i jezične politike", koju je izdala Udruga zagrebačkih esperantista u Zagrebu 2015. godine i koja govori o interesu T. Maretića za "umjetne", planske jezike te baca novo svjetlo na njegov jezikoslovni rad.

Tomo Maretić ; planski jezici

nije evidentirano

engleski

Velimir Piškorec, Tomo Maretić na raskrižju filologije i jezične politike, Zagreb 2015.

nije evidentirano

Tomo Maretić ; Linguistic Planning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2-3

2016.

102-106

objavljeno

0021-6925

Povezanost rada

Filologija