Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka pšenične slame na kakvoću peciva (CROSBI ID 484329)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Hackenberger, Dubravka ; Halt, Marija ; Sabo, Mirjana ; Čota, Augustin Utjecaj dodatka pšenične slame na kakvoću peciva // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 57-57

Podaci o odgovornosti

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Hackenberger, Dubravka ; Halt, Marija ; Sabo, Mirjana ; Čota, Augustin

hrvatski

Utjecaj dodatka pšenične slame na kakvoću peciva

Osim povećanog udjela celuloznih tvari pšenična slama sadrži i određeni udio makro i mikroelemenata, koji imaju važnu ulogu u prehrani. U radu je ispitan utjecaj dodaka pšenične slame u proizvodnji peciva. Upotrebljeno je pšenično brašno T-850, a dodatak fino samljevene i sterilizirane slame iznosio je 5, 10 i 15 %. Na svim uzorcima provedena su standarna kemijska i reološka ispitivanja. Provedena su laboratorijska probna pečenja a senzorsko ocjenjivanje gotovih proizvoda provedeno je nakon 24h. Ocjenjivalo se elastičnost sredine, ravnomjernost pora, boja i debljina kore prema važećem Pravilniku. Dobiveni rezultati pokazuju da se dodatak do 10 % pšenične slame može koristiti za izradu specijalne vrste peciva.

pšenična slama; peciva; celuloza

nije evidentirano

engleski

Influence of wheat straw addition on bakery product quality

nije evidentirano

wheat straw; backery product; cellulose

nije evidentirano

Podaci o prilogu

57-57.

2001.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists

Ugarčić-Hardi, Žaneta

Osijek: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

953-97478-9-9

Podaci o skupu

International Congress Flour - Bread ; Croatian Congress of Cereal Technologists (3 ; 2001)

ostalo

14.11.2001-17.11.2001

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano