Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Programiranje transformacijskih postupaka za razvoj kondicijskih obilježja (CROSBI ID 779902)

Druge vrste radova | ostalo

Milanović, Dragan Programiranje transformacijskih postupaka za razvoj kondicijskih obilježja // Programiranje transformacijskih postupaka za razvoj kondicijskih obilježja : znanstveni projekt. 2008.

Podaci o odgovornosti

Milanović, Dragan

hrvatski

Programiranje transformacijskih postupaka za razvoj kondicijskih obilježja

U području primijenjene kineziologije uravnoteženo stanje povećane kondicijske pripremljenosti (physical fitness) obuhvaća nekoliko temeljnih sastavnica: tjelesno zdravlje, morfološke karakteristike te funkcionalne i motoričke sposobnosti. Ove sastavnice integrirane u okviru kondicijske pripremljenosti određuju potencijal osobe za izvođenje mnogobrojnih i vrlo raznolikih fizičkih odnosno motoričkih aktivnosti. Sustavno djelovanje na te sastavnice odgovarajućim transformacijskim postupcima poznato je kao kondicijska priprema. Osnovni cilj ovog istraživanja je utvrđivanje kvantitativnih i kvalitativnih promjena funkcionalnih, motoričkih i morfoloških obilježja koje se postižu primjenom programiranih postupaka kondicijske pripreme. Oni će sadržavati trenažne operatore definirane različitim kriterijima za određivanje sadržaja, opterećenja i modaliteta procesa vježbanja. U skladu s planom istraživanja koji će se provoditi u pet godina i imajući u vidu postavljene hipoteze o značajnom utjecaju različitih transformacijskih postupaka u istraživanju će sudjelovati oko 200-300 ispitanika godišnje, što u pet godina iznosi oko 1000-1500 ispitanika. U ovom projektu koristit će se varijable za procjenu funkcionalnih, motoričkih i morfoloških obilježja ispitanika. Dobiveni rezultati naći će svoju primjenu u različitim područjima primijenjene kineziologije prije svega u programiranju procesa vježbanja za razvoj sposobnosti i osobina učenika, sportaša, korisnika programa sportske rekreacije i pripadnika specijalnih postrojbi vojske i policije.

programiranje ; transformacijski postupci ; kondicijska obilježja

nije evidentirano

engleski

Programming of transformational methods for the development of conditioning characteristics

nije evidentirano

programming ; transformational methods ; conditional charecteristics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Programiranje transformacijskih postupaka za razvoj kondicijskih obilježja : znanstveni projekt

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija