Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pasminska struktura mliječnosti stada i svojstva mliječnosti (CROSBI ID 779845)

Druge vrste radova | popularni rad

Čačić, Mato ; Špehar, Marija ; Grgić, Zoran ; Orehovački, Vesna ; Šakić Bobić, Branka Pasminska struktura mliječnosti stada i svojstva mliječnosti // Zbornik radova 12. savjetovanja uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj. 2017.

Podaci o odgovornosti

Čačić, Mato ; Špehar, Marija ; Grgić, Zoran ; Orehovački, Vesna ; Šakić Bobić, Branka

hrvatski

Pasminska struktura mliječnosti stada i svojstva mliječnosti

Pronalaženje novih načina za povećanje proizvodnje domaćih životinja uz niska ulaganja i bez promjena reprodukcijskih sposobnosti "ključ" je održivosti sustava stočarske proizvodnje u čemu je jedan od načina iskorištavanje različitosti i interakcije između komponenti stočarskih sustava. Raznolikost životinjskih resursa i njihovih interakcija unutar stočarskih sustava je značajan potencijal za povećanje održivosti i elastičnosti stočarske proizvodnje, pa tako i u mliječnom govedarstvu. U istraživanju je analiziran utjecaj pasminske strukture matičnog stada krava mliječnih farmi za dvije najznačajnije pasmine goveda koje se koriste u proizvodnji mlijeka u Republici Hrvatskoj, a to su holštajn i simentalska pasmina.

mliječne farme, pasminska struktura, svojstva mliječnosti

nije evidentirano

engleski

Breed structure of dairy herds and properties of dairy production

nije evidentirano

dairy farms, breed structure, dairy production properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova 12. savjetovanja uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)