Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kulturna opozicija u socijalizmu (CROSBI ID 779792)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Mihaljević, Josip ; Shek Brnardić, Teodora ; Bing, Albert Kulturna opozicija u socijalizmu // Povijesne kontroverze, Treći program Hrvatskog radija. 2017.

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Josip ; Shek Brnardić, Teodora ; Bing, Albert

hrvatski

Kulturna opozicija u socijalizmu

Što je kulturna opozicija? Je li u socijalističkoj Jugoslaviji postojao taj fenomen i u kojim se sferama djelovanja on očitovao? Tko je izražavao neslaganje s komunističkim režimom i do koje je razine bila moguća kritika vlasti? Kako se ta tema tretira u historiografiji? O tome može li se ova vrsta naslijeđa uvrstiti u kulturnu baštinu zanimljivu široj javnosti i što nam o tome donosi međunarodni znanstveni projekt COURAGE razgovaramo s dr. sc. Teodorom Shek Brnardić i dr. sc. Albertom Bingom.

kulturna opozicija ; kultura neslaganja ; disidentstvo ; socijalizam ; Jugoslavija ; Hrvatska

Emisija je emitirana 26. siječnja 2017. na HR3 The publication was funded by the Courage project. This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 692919.

engleski

Cultural opposition in socialism

nije evidentirano

cultural opposition ; culture of dissent ; dissidence ; socialism ; Yugoslavia ; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Povijesne kontroverze, Treći program Hrvatskog radija

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest

Poveznice