Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stanje kvalitete tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik u odnosu na početno stanje iz 2015. godine (CROSBI ID 779759)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Jurkić, Vesna ; Pavlović, Ivan Stanje kvalitete tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik u odnosu na početno stanje iz 2015. godine // Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA. 2016.

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Jurkić, Vesna ; Pavlović, Ivan

hrvatski

Stanje kvalitete tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik u odnosu na početno stanje iz 2015. godine

Provedena istraživanja kvalitete tla na širem području zahvata Zračne luke Dubrovnik u 2016. godini imala su za cilj utvrditi kemijska svojstva tla i stupanj opterećenosti tla teškim metalima i organskim onečišćujućim tvarima (PAH i PCB) na četrnaest mjernih postaja, postavljenih na šest različitih lokacija te usporediti dobivene rezultate s početnim vrijednostima iz 2015. godine. Značajne razlike u količinama teških metala u tlu kao i količinama organskih onečišćujućih tvari utvrđene su ovisno o lokaciji istraživanja, mjernoj postaji, tipu tla, dubini tla, udaljenosti od uzletno sletne staze, udaljenosti od državne ceste D8, nadmorskoj visini te strukturi biljne proizvodnje.

aerodrom ; mjerne postaje ; teški metali, organski zagađivači

nije evidentirano

engleski

Condition of soil quality of the wider area of Dubrovnik Airport compared to initial condition from year 2015

nije evidentirano

airport ; measuring stations ; heavy metals, organic pollutants

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)