Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Protokol praćenja stanja vrsta Congeria kusceri Bole, 1962 i Congeria jalzici Morton & Bilandžija, 2013 u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 779757)

Druge vrste radova | ostalo

Bilandžija, Helena ; Puljas, Sanja ; Čuković, Tamara Protokol praćenja stanja vrsta Congeria kusceri Bole, 1962 i Congeria jalzici Morton & Bilandžija, 2013 u Republici Hrvatskoj // Državni zavod za zaštitu prirode. 2014.

Podaci o odgovornosti

Bilandžija, Helena ; Puljas, Sanja ; Čuković, Tamara

hrvatski

Protokol praćenja stanja vrsta Congeria kusceri Bole, 1962 i Congeria jalzici Morton & Bilandžija, 2013 u Republici Hrvatskoj

Prikupljanje podataka potrebnih za ocjenu stanja očuvanosti vrsta Congeria kusceri i Congeria jalzici (za parametre područje rasprostranjenosti, populacija, stanište za vrstu i izgledi za budućnost prema članku 17. Direktive o staništima) zasniva se na kartiranju rasprostranjenosti, praćenju populacija na odabranim postajama, praćenju stanja staništa važnih za očuvanje vrsta te dodatnom znanstvenom istraživanju. Praćenjem stanja uz pomoć standardizirane metodologije prikupljat će se podaci o veličini i strukturi populacija te kvaliteti staništa kako bi se mogli procijeniti dugoročni trendovi tih parametara. Ti su podaci potrebni za procijenu parametara: populacija, stanište za vrstu i izgledi za budućnost. Glavni cilj znanstvenih istraživanja je prikupiti dodatne podataka o biologiji ovih vrsta uz pomoć kojih bi se praćenje stanja školjkaša i staništa moglo raditi jednostavnije i učinkovitije te kako bi se moglo na vrijeme identificirati i spriječiti utjecaje koji bi mogli imati negativne posljedice na preživljenje ovih izuzetno ugroženih vrsta.

Monitoring ; Congeria kusceri ; Congeria jalzici

nije evidentirano

engleski

Monitoring of species Congeria kusceri Bole, 1962 and Congeria Jalžić Morton & Bilandžija, 2013 in Croatia

nije evidentirano

Monitoring ; Congeria kusceri ; Congeria jalzici

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Državni zavod za zaštitu prirode

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Biologija