Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Determining of Mechanical Hardness of Extrudates (CROSBI ID 484231)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Brnčić, Mladen ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir ; Mrkić, Vlatka ; Semenski, Damir ; Drvar, Nenad ; Ručević, Marijana Determining of Mechanical Hardness of Extrudates // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.). Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 72-76-x

Podaci o odgovornosti

Brnčić, Mladen ; Tripalo, Branko ; Ježek, Damir ; Mrkić, Vlatka ; Semenski, Damir ; Drvar, Nenad ; Ručević, Marijana

engleski

Determining of Mechanical Hardness of Extrudates

Tehnologija ekstruzijskog kuhanja je danas u širokoj upotrebi u prehrambenoj industriji. Određivanje odnosa strukture i teksture ekstrudata je važan čimbenik u zaokruživanju ukupnih svojstava. Da bi se to postiglo moraju se pravilno postaviti slijedeći procesni parametri: Sadržaj vode u sirovini, brzina okretaja puža, temperatura, tlak i konfiguracija pužnica. Za određivanje mehaničke čvrstoće ekstrudata tipa flipsa koristio se odnos brzine, sile i pomaka prema univerzalnoj kidalici (MESSPHYSIK BETA 50-5). Dobiveni rezultati pokazali su da ekstrudati sa većim sadržajem vlage imaju i veću črstoću.

extrusion; mechanical hardness; extrudate texture

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

72-76-x.

2002.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting

Lelas, Vesna

Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

953-96846-5-X

Podaci o skupu

4th Croatian Congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists. central European Meeting

poster

01.01.2002-01.01.2002

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija