Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Upute za minimalni skup opisnih podataka u Arhinetu 2.0. (CROSBI ID 779676)

Druge vrste radova | ostalo

Bućin, Rajka ; Grdinić, Iva ; Lučić, Melina ; Pavliček, Vida ; Zakošek, Boris Upute za minimalni skup opisnih podataka u Arhinetu 2.0. // HDA, Savjetodavna arhivska služba, Radna grupa za obradu i opis arhivskog gradiva, Upute za minimalni skup podataka u Arhinetu 2.0. (uredila: R. Bućin). 2009.

Podaci o odgovornosti

Bućin, Rajka ; Grdinić, Iva ; Lučić, Melina ; Pavliček, Vida ; Zakošek, Boris

hrvatski

Upute za minimalni skup opisnih podataka u Arhinetu 2.0.

Radna grupa za obradu i opis Savjetodavne službe Hrvatskoga državnog arhiva usvojila je minimalni skup obveznih podataka u Arhinetu da bi opis fondova i zbirka bio objavljen odnosno dostupan javnosti, a podatci o fondovima i zbirkama u hrvatskim državnim arhivima i drugim ustanovama ujednačeni i usklađeni s pravilima međunarodnih norma ISAD(G) i ISAAR(CPF) za elemente opisa.

ISAD (G) ; ISAAR (CPF) ; arhivistički opis ; Arhinet ; upute

nije evidentirano

engleski

Guidelines for the minimal set of descriptive data in Arhinet 2.0.

nije evidentirano

ISAD (G) ; ISAAR (CPF) ; archival description ; Arhinet ; guidelines

nije evidentirano

Podaci o izdanju

HDA, Savjetodavna arhivska služba, Radna grupa za obradu i opis arhivskog gradiva, Upute za minimalni skup podataka u Arhinetu 2.0. (uredila: R. Bućin)

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti