Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stručno mišljenje o minijaturi pripisanoj Jurju Juliju Kloviću trenutno na dražbi u Bonhams aukcijskoj kući (London) (CROSBI ID 779647)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Macan Lukavečki, Valerija Stručno mišljenje o minijaturi pripisanoj Jurju Juliju Kloviću trenutno na dražbi u Bonhams aukcijskoj kući (London) // Stručno mišljenje o minijaturi pripisanoj Jurju Juliju Kloviću trenutno na dražbi u Bonhams aukcijskoj kući (London). 2015.

Podaci o odgovornosti

Macan Lukavečki, Valerija

hrvatski

Stručno mišljenje o minijaturi pripisanoj Jurju Juliju Kloviću trenutno na dražbi u Bonhams aukcijskoj kući (London)

Na javnoj dražbi pri aukcijskoj kući Bonhams u Londonu u srpnju 2015. pojavila se do tad nepoznata minijatura pripisana renesansnom minijaturistu Jurju Juliju Kloviću pod nazivom 'Djevica od Navještenja'. Na zahtjev Ministarstva kulture RH izvršena je analiza umjetnine u originalu te su usporedbom s poznatim Klovićevim autentičnim opusom u ekspertizi izneseni razlozi temeljem kojih je autorica uvjerena da se radi o autentičnom Klovićevom djelu koje možemo datirati u razdoblje prve polovice 40-ih godina 16-og stoljeća.

Djevica od Navještenja; minijatura; Juraj Julije Klović;

nije evidentirano

engleski

Expertize on miniature attributed to Giorgio Giulio Clovio now on Bonhams auction sale (London)

nije evidentirano

Vergine Annunziate; miniature; Giorgio Giulio Clovio

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Stručno mišljenje o minijaturi pripisanoj Jurju Juliju Kloviću trenutno na dražbi u Bonhams aukcijskoj kući (London)

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest umjetnosti