Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Strategija razvoja Urbane aglomeracije Split. Dionica : Turizam i međuodnos turizma i kulture (CROSBI ID 779644)

Druge vrste radova | ostalo

Pivčević, Smiljana ; Mikulić, Davorka ; Pranić, LJudevit ; Petrić, Lidija ; Strategija razvoja Urbane aglomeracije Split. Dionica : Turizam i međuodnos turizma i kulture // Strategija razvoja Urbane aglomeracije Split. 2016.

Podaci o odgovornosti

Pivčević, Smiljana ; Mikulić, Davorka ; Pranić, LJudevit ; Petrić, Lidija ;

hrvatski

Strategija razvoja Urbane aglomeracije Split. Dionica : Turizam i međuodnos turizma i kulture

Izrada Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split definirana je Zakonom o regionalnom razvoju (NN 147/14), članku 15. Nositelj izrade je Grad Split, kao središte Urbane aglomeracije, dok je izrađivač Sveučilište u Splitu temeljem Sporazuma o suradnji potpisanog dana 03.08.2015. godine. Nacrt Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split izrađen je sukladno Smjernicama za izradu strategije razvoja urbanih područja, praćenje njihove provedbe i vrednovanje (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije - MRRFEU, rujan 2015.). Strategija je dokument koji obuhvaća sva područja života i rada Urbane aglomeracije Split (UAS). Strategija služi i kao jedan od dokumenata za prijavu Grada na Poziv za odabir područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) koji je objavljen od strane MRRFEU dana 23. ožujka 2016.g. Sukladno Smjernicama, izrađena je analiza stanja, sažetak analize stanja, identifikacija razvojnih potreba i potencijala, te strateški okvir (vizija, ciljevi, razvojni prioriteti i mjere). Sukladno metodologiji tijekom izrade nacrta Strategije održane su konzultacije s relevantnim dionicima na području UAS-a i Splitsko-dalmatinske županije, i to: 9 sastanaka Fokus grupa raznih tematika ; 4 sastanka Radnih skupina prema temama: Ruralni razvoj, Uključiv rast, Pametni rast i Održivi rast ; 3 sastanka Partnerskog vijeća i 2 sastanka Koordinacijskog vijeća, a na kojima je sudjelovalo preko 680 sudionika u svim fazama izrade Strategije, koji su svojim primjedbama i sugestijama uvelike doprinijeli kvaliteti ovog dokumenta.

Split ; Urbana aglomeracija ; razvoj ; turizam ; kultura

Autorica je kao evaluator/savjetnica sudjelovala u radu radne skupine na dionici Turizam i međuodnos kulture i turizma. Inače na projektu su radile sve sastavnice Sveučilišta u Splitu ; Ekonomski fakultet Split je vodio projekt, a koordinator-voditelj je bio doc. dr. Vinko Muštra.

engleski

Strategy of the Split urban agglomeration development. Track : Tourism and interrelation between tourism and culture

nije evidentirano

Split ; urban agglomeration ; development ; tourism ; culture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Strategija razvoja Urbane aglomeracije Split

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija