Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 854280

Najvažnije o menadžmentu : Izbor iz radova o menadžmentu Petera F. Druckera


Najvažnije o menadžmentu : Izbor iz radova o menadžmentu Petera F. Druckera, Zagreb: M.E.P. Consult, Zagreb, 2005 (monografija)


Naslov
Najvažnije o menadžmentu : Izbor iz radova o menadžmentu Petera F. Druckera
(The Essential Drucker)

Urednik/ci
Vidoje Vujić

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, ostalo

Izdavač
M.E.P. Consult, Zagreb

Grad
Zagreb

Godina
2005

Stranica
298

ISBN
953-6807-24-6

Ključne riječi
menadžmet; Peter Drucker
(management; Peter Drucker)

Sažetak
Knjiga "The Essential Drucker" ima dvije svrhe. Prvo, nadam se, da nudi koherentan i prilično sveobuhvatan uvod u menadžment. Drugo, knjiga daje pregled mojih radova o menadžmentu, pa time i omogućava odgovor na pitanje koje moji izdavači, a i ja sam, neprestano ponavljamo: "Koje Druckerovo djelo je najbolje pročitati prvo?“, "Koja od njegovih knjiga daje osnovu?“. Atsuko Ueda, moj dugugdišnji prijatelj iz Japana, prvi je došao na ideju da se objavi jedno ovakvo djelo. On je sam jedan od najvećih mislilaca i autora japanskog menadžmenta... Preveo je mnoge moje knjige na japanski i zahvaljujući njemu pojavila su se mnoga japanska izdanja. Otuda se može reći da je u potpunosti upoznat sa mojim radom i slobodno mogu reći da ga poznaje i bolje od mene. Tražeći odgovor na pitanje "što prvo čitati“, Atsuko je ponovno izučio cijeli moj opus i iz njega odabrao najrelevantnija poglavlja i spojio ih tako da se čitatelju čini da je knjiga napisana kao jedan cjeloviti tekst. Tako su u Japanu, 2000. godine, tiskana tri toma osnova Druckerove misli u 57 poglavlja koja su doživjela ogroman uspjeh. Druga, skraćena verzija, koju zapadni menadžeri više vole (27 poglavlja), pojavila se u SAD 2001. godine... Peter Drucker

Izvorni jezik
EngleskiPOVEZANOST RADA


Citiraj ovu publikaciju

Najvažnije o menadžmentu : Izbor iz radova o menadžmentu Petera F. Druckera, Zagreb: M.E.P. Consult, Zagreb, 2005 (monografija)
Vidoje Vujić (ur.) (2005) Najvažnije o menadžmentu : Izbor iz radova o menadžmentu Petera F. Druckera. Zagreb, M.E.P. Consult, Zagreb.
@book{book, year = {2005}, pages = {298}, keywords = {management, Peter Drucker}, isbn = {953-6807-24-6}, title = {The Essential Drucker}, keyword = {management, Peter Drucker}, publisher = {M.E.P. Consult, Zagreb}, publisherplace = {Zagreb} }