Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Peter Neuner - Paul Michael Zulehner: Dođi kraljevstvo tvoje. Praktična ekleziologija, Ex Libris, Rijeka, 2015., 270 str. (CROSBI ID 234633)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Čondić, Alojzije Peter Neuner - Paul Michael Zulehner: Dođi kraljevstvo tvoje. Praktična ekleziologija, Ex Libris, Rijeka, 2015., 270 str. // Crkva u svijetu : CUS, 51 (2016), 1; 181-184

Podaci o odgovornosti

Čondić, Alojzije

hrvatski

Peter Neuner - Paul Michael Zulehner: Dođi kraljevstvo tvoje. Praktična ekleziologija, Ex Libris, Rijeka, 2015., 270 str.

Dvojica umirovljenih profesora s njemačkoga govornog područja, Peter Neuner, dogmatičar iz Münchena i Paul Michael Zulehner, pastoralist iz Beča, objavili su 2013. godine knjigu Dođi kraljevstvo tvoje, s podnaslovom Praktična ekleziologija, koja je 2015. godine prevedena na hrvatski jezik. Knjiga je nastala na temelju predavanja, koja su autori održali u Pekingu na fakultetu Nacionalnoga svećeničkog sjemeništa Katoličke Crkve u Kini. Zbog narušenih odnosa kineskih vlasti i Vatikana, odnosno zbog društvenih pritisaka i potiskivanja Katolička Crkva u Kini proživljava određeni rascjep na javnu, službeno priznatu i podzemnu Crkvu. Autorima je bio dodatni izazov jer su predavanjima nazočila oba krila Crkve u Kini. Nametnula su im se mnoga ekleziološka pitanja praktične važnosti koja se odnose na jedinstvo Crkve. Iskusni teološki dvojac nije prvotno pretendirao dati odgovor na postojeća pitanja u Kini, nego su nastojali predočiti tijek inkulturacije u zapadnoj Crkvi, srastanje kulture i biblijske poruke u novu sintezu te njihovu životvornost i način kako teologija u zapadnim zemljama danas razvija takvu sintezu da se poruka navijesti vjerno izvoru i prikladno okolnostima.

Pastoral ; Crkva ; ekleziologija ; služba.

nije evidentirano

engleski

Peter Neuner - Paul Michael Zulehner: Thy kingdom come - a practical ecclesiology

nije evidentirano

Pastoral ; church ; ecclesiology ; service.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51 (1)

2016.

181-184

objavljeno

0352-4000

1848-9656

Povezanost rada

Teologija

Poveznice
Indeksiranost