Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ribolovno gospodarska osnova (CROSBI ID 752751)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Safner, Roman ; Treer, Tomislav ; Aničić, Ivica ; Piria, Marina ; Odak, Tea Ribolovno gospodarska osnova // Agronomski fakultet. 2001.

Podaci o odgovornosti

Safner, Roman ; Treer, Tomislav ; Aničić, Ivica ; Piria, Marina ; Odak, Tea

hrvatski

Ribolovno gospodarska osnova

Ured za gospodarstvo Zagrebačke županije, temeljem članka 126. I 202. st. 1. Zakona o preuzimanju Zakona o općem upravnom postupku (NN RH, br. 53/91; izvorno Sl. list 47/86) i članka 32. St. 1., 33 st. 1. I 46. St. 1. Zakona o slatkovodnom ribarstvu (NN RH, br. 18/86), povodom zahtjeva Zagrebačkog ribolovnog društva iz Zagreba, Kranjčevićeva 11, donio je Rješenje da se odobrava Zagrebačkom ribolovnom društvu iz Zagreba, Kranjčevićeva 11 (u daljnjem tekstu:ZRD) obavljanje športskog ribolova na vodama šljunčare “Staro Čiče-Vukovina” nastale eksploatacijom šljunka Kaznenog zavoda Turopolje, površine cca 10 ha, bez naknade. U obrazloženju Rješenja stoji da je Zagrebačko ribolovno društvo iz Zagreba, Kranjčevićeva 11 podnijelo Uredu za gospodarstvo Zagrebačke županije 6. prosinca, 1996. godine zahtjev za odobrenje športskog ribolova na jezeru “Staro Čiče-Vukovina” koje nije dano na gospodarenje nekom od športskih ribolovnih društava. Jezero “Staro Čiče-Vukovina” površine cca 10 ha podobno je za športski ribolov i poribljavanje. Sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, u cilju zaštite riba i drugih vodenih životinja od protupravnog korištenja i drugih oštećenja, potrebito je organizirati efikasnu ribočuvarsku službu. Kako ova zatvorena ribolovna voda ispunjava sve kriterije za primjenu Zakona o slatkovodnom ribarstvu, nema zakonske zapreke da se ova nedodjeljena voda dodijeli na gospodarenje po zahtjevu ZRD (preslik Rješenja u prilogu). Ribolovno gospodarska osnova izrađena je u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu RH i sadrži sve elemente propisane čl. 15 ovog Zakona (NN 18/86) i čl. 3 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slatkovodnom ribarstvu RH (NN 34/89) kao i ostalih podzakonskih propisa. Osnova se odnosi na šljunčaru “Staro Čiče-Vukovina” koja je dana na ribolovno gospodarenje ŠRU ZRD, Zagreb.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Base for fishery management

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Agronomski fakultet

2001.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Šumarstvo