Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Adresa Prisavlje 3 (CROSBI ID 779485)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Bjažić Klarin, Tamara ; Habjan, Ana Marija Adresa Prisavlje 3 // Treći program ; Hrvatska televizija. 2016.

Podaci o odgovornosti

Bjažić Klarin, Tamara ; Habjan, Ana Marija

hrvatski

Adresa Prisavlje 3

Suvremena zgrada Hrvatske radio televizije desetljećima je bila nedosanjani san djelatnika koji su svakodnevno svladavati prepreke rada na gotovo 25 lokacija po čitavome gradu. Ideja o izgradnji nove zgrade na Trnju, uz reprezentativni potez javnih prostora koji vode od središta starog do Novog Zagreba, iskristalizirala se početkom 1960-ih godina kada je održan i arhitektonski natječaj. Slijedećih trideset godina s mijenama gospodarskih i političkih prilika, ali i same tehnologije proizvodnje televizijskog i radio programa, mijenjale su se i koncepcije zgrade, građevinski program, projektanti, izvođači ... O realizaciji ove ni danas u cijelosti ostvarene ideje, čije su dvije važne etape zaključene 1989. prvim emitiranjem s Prisavlja, a zatim 2005. otvorenjem dva tada najsuvremenija televizijska studija, u emisiji su govorili arhitekti i urbanisti, suvremenici i sudionici čitavog pothvata – akademici Branko Kincl i Andrija Mutnjaković, Dražen Juračić, Zoran Gliha i Nenad Bach.

zgrada Hrvatske radiotelevizije ; Prisavlje ; Zagreb ; arhitektura

Urednica i redateljica Ana Marija Habjan. Snimatelj Mario Britvić. Snimatelj tona Goran Čulig. Montažer Lovre Runjić. Emisija je emitirana 23.5., 17.7., 31.7., 15.8., 2.10., 13.10. i 16.12.2016.

engleski

Address Prisavlje 3

nije evidentirano

Croatian Radiotelevision Building ; Prisavlje ; Zagreb ; architecture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Treći program ; Hrvatska televizija

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti

Poveznice