Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Arhitektica Hildegard Auf Fraić (CROSBI ID 779483)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Bjažić Klarin, Tamara Arhitektica Hildegard Auf Fraić // Trikultura - arhitektura i dizajn ; Treći program ; Hrvatska televizija. 2016.

Podaci o odgovornosti

Bjažić Klarin, Tamara

hrvatski

Arhitektica Hildegard Auf Fraić

Profesorica emerita Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Hildegard Auf Franić bilježi je preko pola stoljeća projektantskog, znanstvenog i nastavnog rada. Dobitnica je nagrade Vladimir Nazor, državnih ordena za kulturni i znanstveni rad, a ove godine upisala se i kao četvrta žena na listu dobitnika nagrade Viktor Kovačić za životno djelo Udruženja hrvatskih arhitekata. Razgovor o njezinoj bogatoj i slojevitoj profesionalnoj karijeri, radu na fakultetu i djelovanju u domeni urbanističkog planiranja i izgradnje zgrada društvenog standarda, u prvom redu predškolskih, školskih i fakultetskih ustanova, Hildegard Auf Franić iskroristila je da se osvrne na aktualne probleme struke ističući važnost timskog rada, strukovnog i javnog angažmana arhitekata za njihovo rješavanje. Razgovor je vodila Tamara Bjažić Klarin.

Hildegard Auf Franić; razgovor; arhitektura; urbanizam

Urednica Ana Marija Habjan. Redatelj Saša Ban. Emisija je emitirana na HRT 3 14. 4. 2016.

engleski

Architect Hildegard Auf Franić

nije evidentirano

Hildegard Auf Franić; interview; architecture; urban planning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Trikultura - arhitektura i dizajn ; Treći program ; Hrvatska televizija

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti

Poveznice